DrJackson Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 Am sa pun aici link-urile catre cateva programele ce pot usura munca traducatorilor: 1. AutoCorect, este un utilitar ce permite corectarea cuvintelor, prin inlocuirea cuvintelor scrise fara diacritice, cu cele corecte. De asemeni, semnaleaza si corecteaza (prin oferirea de sugestii) si eventualele erori de ortografie. Dupa parerea mea, reuseste sa satisfaca peste 90 % din nevoile unui traducator/corector. 2. Subtitle Edit, este un program dezvoltat de Nikolaj Olson, este absolut "free". Foarte folositor celor ce realizeaza subtitrari prin multitudinea de optiuni ce le ofera: de la "varianta clasica" (sa zicem arhicunoscutul Subtitle Workshop), pana la folosirea facilitatilor din Visual Subtitle Sync, respectiv, realizarea unei subtitrari folosind "extrasul audio" dintrun fisier video. Merita incercat, testat si mai ales, folosit, va garantez asta. Are de asemeni, in ajutorul traducatorilor, doua optiuni de traducere: folosind Google Translate sau Microsoft Translator. In opinia mea, atat GT cat si MT sunt un fel de scarpinat cu dreapta la urechea stanga, in ideea ca liniile traduse oricum trebuie luate la "periat", toti stim foarte bine ce inseamna GT. Aceste programe / utilitare sunt pentru efectuarea traducerilor off-line. Lista este deschisa . doc. The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do! IMPORTANT LINK: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mko_ro Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Nikse a adaugat foarte multe caracteristici noi la SE-ul lui de cand i-ai tradus interfata. Crezi ca-ti gasesti timp sa revezi pachetul lingvistic? Fiindca optiunile noi nu apar defel in "Preferinte" daca rulezi versiunea in l. romana. Si astfel, nu prea afli de ele :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrJackson Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 Sigur ca da, problema este numai de timp, dar o sa vorbesc cu el, sunt mai multe chestiuni care trebuie lamurite - actualizate In principiu, imi spunea el despre actualizari, probabil mai are ceva in plan (alte modificari, alte facilitati). doc. The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do! IMPORTANT LINK: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALASKIAN Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 am scos si eu programul subtitle edit doar ca...nu functioneaza. vreo parere in privinta asta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrJackson Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 am scos si eu programul subtitle edit doar ca...nu functioneaza. vreo parere in privinta asta? Adica? Ai descarcat ultima versiune? P.S. Am actualizat si link-ul. doc The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do! IMPORTANT LINK: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALASKIAN Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 dau click pe link, scot acea arhiva, dau extract la tot continutul intr-un folder pe desktop, dupa care dau dublu click pe executabil, si da eroare: "The application failed to initialize properly". Gresesc eu modul de ultilizare a programului? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrJackson Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 N-ar trebui sa se intample asta. Despacheteaza arhiva intr-un folder anume (nu pe desktop, desi asta n-ar trebui sa aiba nici o relevanta). Incearca si uita-te si pe pagina principala, poate poate. Vezi ca trebuie sa ai MS.Netframework instalat. doc The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do! IMPORTANT LINK: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ellessar Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Pentru cei care folosesc Mac OS X (orice versiune) aveti la dispozitie un program gratuit foarte bun pentru editarea off-line a subtitrarilor: Jubler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts